torstai 2. lokakuuta 2014

Lately I've been thinking of these crazy summer days.

Tänään on jo lokakuun toinen päivä ja syksy inspiroi mua päivä päivältä enemmän. Alkusyksyn kiireet ja ylioppilaskirjoitukset rajoittivat elämää huomattavasti ja siksi täälläkin on ollut hiljaista. Syksy on kuitenkin uusien tuulien aikaa ja odotan innolla vuoden kulumista. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi kesään.
 photo Blogi_zpscc1adaf5.jpg
Kesällä me vietettiin ennätysmäärä aikaa mökillä, jopa ihan kahdestaan. Ensimmäistä kertaa neljään vuoteen mökille ja mummolassa oleminen ei tehnyt oloa niin haikeaksi, kuin ennen. Aika parantaa haavat, niinhän se menee. Tuolla mä olen kuitenkin viettänyt jokaisen lapsuuteni kesän ja vanhoista ajoista ei ole niin helppoa päästää irti. Maailma kuitenkin muuttuu ja se on pakko hyväksyä. Totta kai menneisyyden haamut aina tupsahtavat mieleen kummittelemaan, mutta niihin pitää oppia suhtautumaan oikein. Mä opin olemaan kiittollinen niistä. 
 photo Blogi1gg_zpsdb2d7528.jpg
Mökille päästiin myös pakoon kaupungin kuumuutta, mökillä kun saa nukkua viileiden hirsiseinien sisällä ja pulahtaa uimaan, jos siltä tuntuu. Grillattiin, saunottiin, soudeltiin, uitiin ja retkeiltiin, eli kaikkea mitä mökillä kuuluukin tehdä. Mökillä oli kertakaikkiaan ihanaa. En tiedä mitään rentouttavampaa, kuin juoda aamukahvia oman mökin rappusilla ja katsella auringon nousua. Myös aamukahvit laiturilla kuuluu mun ehdottomiin suosikkitapoihin aloittaa aamu. 
 photo Blogi2h_zps660a460a.jpg
Kesään kuului myös totta kai kotona olemista ja mikäli ei päästy maaseudulle kuumuutta pakoon, niin paras ratkaisu oli suunnata kartanon puutarhaan, järven äärelle puiden varjoon juomaan kylmää siideriä ja maikoilemaan viileälle nurmelle. Ja totta kai ihastelemaan puutarhan ruusuja.

Kesään kuului myös sukulaisten tapaamista ja yksi kesän kohokohdista oli ehdottomasti mun serkun syntymä ja ristiäiset. Suku on mulle todella tärkeä asia ja nautin suunnattomasti serkkujen näkemisestä ja siitä, että sain uuden serkun lisää. Toisaalta tosi surullista ajatella, että minulla ja tuolla uudella serkullani on melkein kaksikymmentä vuotta ikäeroa. Siitä huolimatta en halua sen estävän mitään, haluan liittyä tämän uuden tulokkaan elämään ja olla se kiva, vanha serkku. On vaan niin mahtava ajatus, että pääsen seuraamaan jonkun elämää aivan alusta asti.
 
 photo Blogi3s_zps11475382.jpg
Kesään kuului myös totta kai terassilla istuminen. Viime kesän terdeily jäi vähemmälle, joten tänä vuonna vinguin jatkuvasti terassille. Etenkin alkukesä oli mahtavaa, kun päästiin istuskelemaan pienellä porukalla uudelle terassilaivalle. Kyllä siinä kelpasi katsella auringon laskua Tampereen parhaimmilla paikoilla.

Ja koska synttäritkin osuivat keskellä kesää, niin siitähän luonnollisesti seurasi muutama skumppapullo. Synttäreitä juhlistin tylsästi leipomalla ja kahvittelemalla molempien vanhempien kanssa, illalla sitten korkkasin yhden skumppapulloista ja istuskelin parvekkeella.

 photo Blogi5i_zpsf85aceb8.jpg
Kesän ehdottomin kohokohta oli kuitenkin yhteenmuutto. Pitkien pohdintojen ja Kelan kanssa tappelemisen jälkeen tultiin siihen lopputulokseen, että meidän on parempi pysyä vielä vuosi täällä ja etsiä vasta sitten se ensimmäinen ja yhteinen vuokra-asunto. Sakusta tuli siis äidin vuokralainen ja näin me päästiin nyt vihdoin viimein julistamaan, että me oikeasti asutaan yhdessä. Mitä nyt toinen on epävirallisesti jo yli vuoden asustellut täällä, nyt se on vihdoin virallista! Nyt siis ollaan onnellisesti avoliitossa ja tämän myötä meille on ilmestynyt myös pleikkari, tämä kai oli odotettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti