maanantai 30. joulukuuta 2013

Christmas

 
Joulussa tärkeintä on päästä koristelemaan kuusi jouluaattoa edeltävänä iltana, kuusta koristellessa pääsee virittäytymään oikeanlaiseen tunnelmaan ja samalla on ihana muistella edellisiä jouluja. Vanhat tutut joulukoristeet, mummun antama valkoinen enkeli, itse tarhassa askarreltu tonttu ja muutama muu lempikoriste. Niille on aina keksittävä paras paikka kuusen oksilta, mikä tahansa sojottava oksa ei kelpaa.
Jouluaaton aamuna on pakko nousta aikaisin, vaikka kuinka väsyttäisi. Takkaan sytytetään tuli, Joulupukin kuumalinja auki telkkarista ja sitten sohvalle juomaan vähän lämmintä glögiä. Myöhemmin päivällä ajetaan iskän kanssa hautausmaille sytyttämään kynttilöitä, poiketaan sukulaisilla ja samalla käydään mummolassa juomassa vähän lisää glögiä.
 Ulkona on kylmää ja märkää, hautausmaalla mulle tulee haikea olo. Toivon, että voisin palata erääseen lapsuuden jouluun mummolaan. Ulkona on suuria lumikinoksia, järvi on jäässä, saan syödä maailman parhaita, mummon leipomia korvapuusteja, pöydällä palaa kynttilöitä ja mä riitelen serkkuni kanssa, uhkaan paljastaa sille, ettei joulupukkia olekaan. Kaikki on ehjää eikä kukaan ole vielä kuollut. Ei se ole kuitenkaan mahdollista, typerä ajatus. On vaan niin kova ikävä.

2 kommenttia:

  1. tiedostan et seuraava kysymys on iha hito henkilökohtane ja asia ei mulle ja tuskin muillekkaa sun blogin lukijoille kuulu, joten ymmärrän täysin jos et vastaa mut tekstistä tuli mielee onko sun äiti tai joku läheinen kuollu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävöin mun pappaa, joka kuoli pari vuotta sitten ja sen jälkeen on elämä muuttunut aika radikaalisti, mut ei tässä ole mitään hätää, tuli vaan tosi haikea olo ja halusin purkaa sitä vähän tänne.

      Poista